18 de juny 2009

"Fish!" i "Qui s´ha endut el meu formatge?"




Són d´aquells llibres que poden arribar a ser molt útils, els recomanem.

Fish ens parla de la motivació.És la història d´una executiva que és nomenada cap d´un departament absolutament gris i apagat, anomenat "deixalleria tòxica" pels altres departaments de l´empresa perquè els seus empleats estan desanimats i la feina s´hi endarrereix. La protagonista descobreix una peixateria on els treballadors es diverteixen fent la seva feina i tenen una relació totalment animada amb els seus clients.

Els peixaters ajuden a l´executiva a crear un ambient positiu al seu nou departament, i ens recorden una tota una série de punts que poden semblar inclús molt evidents, però que molt sovient oblidem.

La "filosofia fish", ens diu que potser no podem escollir la feina que volem fer, però sempre podem escollir l´actitud a tenir a la nostra feina (sempre és millor optar per posar-hi un somriure).Fins i tot la feina més aburrida o monótoma pot ser diferent si l´enfoquem amb una actitud positiva.

Un altre llibre de la mateixa col.lecció i una mica en la mateixa línea és "qui s´ha endut el meu formatge?" que ens parla de la capacitat de les persones per adaptar-se a un món en constants canvis. Hi ha gent que es queda absolutament parada davant un canvi, i no sap reaccionar. Hi ha altra gent que inclús és capaç d´anticipar-se als canvis....de quina mena ets tu?.
Tots dos llibres són de lectura àgil i ràpida.

10 de juny 2009

...i més...i més....

El diari Avui recull aquesta notícia:
"El TSJC denuncia la falta d'espai als jutjats de guàrdia de la Ciutat de la Justícia
Tot i que ja ho havien avisat, demanaran canvis en les dependències si perjudiquen el servei als ciutadans-
El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha manifestat aquest dimarts la seva preocupació perquè encara no s'ha solucionat la manca d'espai a les dependències dels jutjats de guàrdia de la Ciutat de la Justícia. La junta de jutges d'instrucció, el degà de Barcelona i la sala de govern ja van posar de manifest que les dependències de guàrdia previstes per als jutjats de Barcelona eren petites.En aquell moment, ja van expressar que no estaven distribuïdes amb l'eficàcia necessària per desenvolupar la feina amb les millors condicions per a l'usuari per la falta d'espai. Tampoc hi ha metres suficients, recorden, en les zones d'espera per als professionals i ciutadans que cada dia van als jutjats de guàrdia. Tenint en compte el trasllat dels jutjats de guàrdia de Barcelona a la nova ciutat judicial, el TSJC vol comprovar si les deficiències detectades provoquen o no problemes en el servei que s'ha d'oferir als ciutadans. En cas que fos així, demanaria els canvis pertinents, ja que està dins les seves competències. El TSJC també ha acordat demanar un sistema alternatiu d'impressió per als jutjats de guàrdia. Últimament, s'han detectat dificultats i retards d'impressió en els jutjats que ja estan treballant a la ciutat judicial.Així mateix, el TSJC creu que cal garantir l'agilitat i rapidesa de la feina dels jutjats de guàrdia pel gran volum de paper que gestiona de forma immediata. Per tant, demana que s'adoptin les mesures oportunes per disposar d'un adient i àgil sistema d'impressió, fax i fotocopiadores. "

Cal saber que la Ciutat de la Justícia ha estat recentment estrenada, per tant, estem parlant d´un projecte NOU del qual ja se´n troben mancances d´espai. Per altra banda també resulta sorprenent que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya encara estigui "anclat" a treballar amb "gran volum de paper" al segle XXI.

La Ciutat de la Justícia va ser inaugurada el dia 2 de maig pel president de la Generalitat que va manifestar "que la Ciutat de la Justícia enfortirà la confiança dels ciutadans en el sistema jurídic ". En el mateix acte d´inauguració, la Consellera de Justícia, Montserrat Tura, va qualificar l'obra com una ""icona" de la reforma de l'administració ja que tothom reclama a crits que es modernitzi i que sigui capaç de ser més propera, intel·ligible i més eficient". ....ja es veu que sí, que anem per bon camí...