24 d’ag. 2009

Cavalls del Vent

Fem un parèntesi en aquesta època de vacances per aportar un post no professional.
Us volem explicar que hem fet un tram (pràcticament la meitat) de la travessa dels Cavalls del Vent. Es tracta d´una travessa entre vuit refugis catalans dins del Parc Natural del Cadí Moixeró.
La nostra marxa arranca d´hora del refugi el Rebost i només sortir fem una bona pujada cap el refugi del Niu de l´Aliga. D´allí, i després de pujar a les Penyes Altes i disfrutar del verd del Prat Moixeró, arribem a l´altre refugi on farem nit, el Serrat de les Esposes d´on cal destacar la bona atenció rebuda. Avui hem caminat unes 7 hores i mitja, no està malament.




El dia següent ens l´agafem amb més calma. Deixem enrere el refugi del Serrat de les Esposes i ens dirigim cap el refugi de Cortals d´Ingla, amb unes vistes excel.lents a la Cerdanya. Desde d´aquí tenim un passeig tranquil fins el refugi Sant Jordi, ocultat en mig del bosc i on passarem la nit.



L´últim tram de la nostra travessa ens torna al nostre punt de sortida, el refugi de Rebost. Els últims quilòmetres són una llarga pujada, que superem tot i la forta calor. Al Rebost ens prenem un bon “gazpatxo”, i és que, avui en dia, aquests refugis ja tenen de tot.




Han estat uns dies tranquils, passejant per prats i muntanyes, envoltats de natura i coneixent a gent que fa la travessa de moltes maneres. Alguns la fan amb un temps que espanten, i d´altres, la fan més lliurament al seu aire; d´això es tracta, cadascú al seu ritme. Us deixem més fotografies.