24 de nov. 2010

PHISHING

Phishing és un terme informàtic que denomina un tipu de delictes d´estafa consistent en l´obtenció fraudolenta de les dades confidencials com ara, dades bancàries, contrasenyes, tarjetes de crèdit, etc. L´estafador es fa passar per una empresa de confiança, normalment l´entitat bancaria, mitjançant una trucada telefònica o correu electronic, adpotant en aquest cas la imatge de l´entitat (logo, colors, adreça electronica molt similar) fent realment difícil detectar el frau. Amb l´excusa d´algun error informàtic, o premi, sol.liciten les dades bancàries, realitzant així posteriorment disposicions de diners.
Recentment, els Mossos d´Esquadra han alertat d´un augment considerable d´aquest frau. Les entitats bancàries insisteixen en que MAI demanen dades confidencials per telèfon o email, per tant, en cas de rebre alguna trucada o email d´aquest estil, el millor és no contestar mai.
En cas de ser vícitmes de phishing, es pot comunitar a l´adreça internetsegura@gencat.cat, dels Mossos d´Esquadra o interposar la corresponent denúncia.