1 de febr. 2011

La Generalitat cobrirà l´impagament de pensions d´aliments

La Generalitat de Catalunya ha aprovat el Fons de Garantia de Pensions i Prestacions que té l´objectiu de compensar la situació de precarietat econòmica en que es troben moltes famílies amb pocs recursos econòmics quan no reben la pensió compensatoria o la pensió d´aliments establerta en un procediment judicial (divorci, guarda i custòdia).

Tindran dret a aquest fons les persones que no estiguin cobrant la pensió establerta per via judicial i amb ingressos inferior a 854 euros mensuals. Els beneficiaris rebran un màxim de 285 euros per fill.

El dret a cobrar la prestació començarà un mes després d´haver interposat una demanda per executar el pagament i aquest no s´hagi pogut fer efectiu. El període màxim de cobrament d´aquesta prestació és de 18 mesos, de forma contínua o discontínua i els diners s´hauran de tornar si s´aconsegueix cobrar la pensió de la persona obligada, de forma que el Fons es concebeix com una bestreta.
Aquest fons entrarà en funcionament l´1 de maig del 2011.
És convenient consultar amb l´advocat a l´hora de gestionar aquesta pensió doncs, entre altres documents referents a procediments judicials, cal obtenir un certificat del Secretari judicial per tal d´acreditar de forma fefahent que no s´està cobrant la pensió d´aliments.
Serà interessant veure si la Generalitat podrà fer front a aquests pagament en una època on hi ha un considerable augment d´impagament de pensions alimentàries dels fills.