28 d’oct. 2015

PAPER ZERO ALS JUTJATS

El proper 1 de gener de 2016 entra en vigor la reforma de la Llei d´Enjudiciament Civil, que obliga a que les comunicacions entre professionals dels òrgans judicials es realitzin exclusivament a través de mitjans informàtics.

Així, els advocats podran enviar escrits al Jutjat o recollir notificacions sense moure’s del seu despatx les 24 hores del dia, fet que suposarà un gran estalvi de temps i desplaçaments. Aquest intercanvi d´informació es realitzarà de forma segura a través de la plataforma LexNet que ha implantat el ministeri de Justícia a la qual els advocats han d´accedir amb un certificat digital. S´espera que sigui habitual en l´Administració de Justícia la recepció electrònica de les notificacions que fins ara es feia en paper.

A més, es podrà informar per SMS al telèfon mòbil de la persona interessada de que se li ha de practicar una notificació (com fa Hisenda amb el pagament de la Declaració de la Renda).

L´objectiu d´aquesta reforma és contribuir a la tant necessària modernització de la Justícia , agilitzant les gestions, reduint la burocràcia, estalviant costos i tot això amb l´utilització de mitjans telemàtics i electrònics.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada