28 de set. 2009

Posar una denúncia a les dependències dels Mossos és una pérdua de temps

Llàstimosa experiència la que vaig tenir divendres passat amb els Mossos d´esquadra de Mataró, malauradament, tampoc era la primera vegada que em passava.
Resulta que una persona anava a posar una denúncia per una agressió en l´àmbit de la llar i es va dirigir a les 18 hores a la comissaria dels Mossos de Mataró. Posem-nos en la pell d´una persona que acaba de patir un episodi de violència, amb agressió física i tots els nervis i alteració que aixó comporta. Doncs bé, a la comissaria li van dir que s´havia d´esperar aproximadament una hora perque ningú la podia atendre en aquell moment i que si volia "millor que anés a fer un café". La persona, pacient i obedient, així o va fer. Va tornar a comissaria a les 19 hores, li van agafar les dades, la van fer esperar una hora més i després li van dir que, com que no portava un informe mèdic de lesions, no li podien agafar la denúncia i la persona va sortir a les 20 hores, sense poder denunciar els fets.
Cal matitzar que els Mossos s´hauríen d´haver limitat a agafar la denúncia i passar-la immediatament al jutjtat, sense entrar a valorar ni demanar cap prova ja que aquesta no és la seva feina. No és cert que no es pugui interposar una denúncia per violència en l´àmbit de la llar sense un informe médic ja que es pot aportar en un moment posterior o demanar la immediata visita al metge forense.
Aquella persona va marxar, després de marejar-la durant tota la tarda, sense interposar la denúncia i molt mal aconsellada per part dels Mossos.
Finalment, va interposar directament la denúncia al jutjat de guàrdia, tot i que l´hagués de redactar ella mateixa.
Com deia, no és la primera vegada que veig com els Mossos no agafen denúncies, sense que hi hagi cap fonament jurídic per justificar-ho. Per això, és més aconsellable anar directament al jutjat de guardia que, encara que la denúncia l´hagi d´escriure directament un mateix, segur que és més ràpid i queda presentada.

3 comentaris:

  1. Quina vergonya..
    Encara anem així? pensava que ja estava superat.

    ResponElimina
  2. Joana,
    encara falta molta feina a fer per superar la ineficàcia de certs "poders de l´Estat"

    ResponElimina
  3. Hola,
    La meva parella acaba d'anar a comissaria Mossos d'El Vendrell per denúnciar un vehicle que el va impactar i es va donar a la fuga i li han dit que no ho fan.
    Poden fer-ho? Què s'hi pot fer?
    Gràcies,
    Ignasi

    ResponElimina